Cristi Danileț

Cristi DANILEȚ este judecător din anul 1998, a fost consilier al ministrului justiției în perioada 2005-2007 și membru CSM în perioada 2011-2016. Este formator al INM din anul 2008 în domeniul etică și deontologie în cadrul formării continue a magistraților. Aria sa de expertiză acoperă domeniile independența, imparțialitatea și integritatea justiției, medierea și anticorupția. A fost formator și lector în cadrul unor numeroase conferințe și seminarii naţionale de pregătire și perfecționare profesională. Este doctor în drept din anul 2013 și autor a peste 40 de studii, note și lucrări de specialitate în materia dreptului penal.

Se bucură de o bogată experiență internațională, fiind expert în cadrul mai multor manifestări internaționale care au avut loc în Albania, Austria, Bulgaria, Cehia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Panama, Tunisia, Turcia, Ucraina pe teme legate de reforma justiției și independența judecătorilor. A urmat cursuri de pregătire în domeniul drepturilor omului, eticii judiciare și administrației publice în Olanda, Cehia, Germania, SUA. Este membru al Asociației Magistraților din Uniunea Europeană și membru în „advisory board” al Rețelei europene a judecătorilor și administratorilor de instanțe din centrul și estul Europei, facilitată de CEELI.

A fondat asociația „Voci pentru Democrația și Justiție” cu care desfășoară proiectul național EDUIURIS – educație juridică non-formală în învățământul preuniversitar.


:: Cristi Danileț este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Interviu JURIDICE.ro: Cristi Dănileț: Foamea de informație juridică este uriașă
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la evenimente [click aici pentru evenimente]
:: Autor de carte juridică [click aici pentru detalii]


Ultima actualizare a acestei pagini: 13 august 2021