Andreia Dumitrescu


Partner DRAGNE & ASOCIAȚII

Andreia DUMITRESCU este “un avocat tânăr și determinat, care investește foarte multă energie în munca ei. Este proactivă și are un raționament juridic foarte bun” (Legal 500 EMEA 2013). S-a specializat, în principal, în domeniul arbitrajului naţional şi internaţional. Experienţa sa în acest domeniu include numeroase arbitraje comerciale şi dispute legate de investiţii desfăşurate în conformitate cu regulile ICC, ICSID, UNCITRAL şi alte reguli de procedură arbitrală. De asemenea, Andreia Dumitrescu acordă asistenţă în proceduri de recunoaştere, punere în executare şi anulare a hotărârilor arbitrale naţionale şi internaţionale.

Andreia DUMITRESCU a reprezentat societăţi multinaţionale şi entităţi ale statului român în numeroase dispute decurgând din contracte de antrepriză în construcţii, proiecte de infrastructură, contracte de privatizare, fuziuni şi achiziţii, contracte de vânzare-cumpărare de acţiuni etc. De asemenea, asigură în mod constant reprezentarea clienţilor săi în arbitraje comerciale naţionale, inclusiv în dispute arbitrale ad-hoc.

Andreia DUMITRESCU a fost avocat colaborator senior ȋn cadrul firmei MUȘAT & ASOCIAȚII (2004-2010). Ea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (2004), deţine o diploma in Arbitraj Comercial International (DiplCarb) acordata de Chartered Institute of Arbitrators şi un Certificat în Integrare Europeană acordat de Centrul pentru Studii Euro-Atlantice al Universităţii din Bucureşti.

Andreia DUMITRESCU este membră a Chartered Institute of Arbitrators (MCIArb) (2009), a Baroului Bucureşti şi a Uniunii Naţionale a Barourilor din România (2005). Vorbeşte limbile engleză şi franceză.