Andrei Stoica


Managing Associate

Andrei este Managing Associate în departamentul Corporate al biroului DLA Piper din București, cu dublă calificare în dezvoltare software și studii juridice.

Este specializat în furnizarea de consultanță juridică și asistență cu privire la protecția datelor cu caracter personal, drepturile de autor și chestiunile legate de mărcile comerciale, în special pentru clienții din domeniile dezvoltării de software și fintech.

Andrei se concentrează pe aspectele legate de protecția datelor cu caracter personal cu care se confruntă companiile active în industriile IT/Internet, farmaceutice și financiare, în contextul acordurilor complexe de licențiere a software-ului, tranzacțiilor legate de tehnologie, precum și evaluările de conformitate cu protecția datelor.

Andrei a oferit consiliere în diverse proiecte tehnologice legate de datele modelului digital de elevație, securizarea drepturilor IP ale produselor software, dreptul de autor asupra platformei software, controalele exportului de software și permise/licențe aplicabile furnizării de servicii IT, precum și matricile de licențiere software și acordurile și tranzacțiile software comerciale.

Portofoliul său de clienți include companii bine cunoscute și jucători de top în domeniul lor, precum Visa, NTT Data, Moneygram și Dentsu Aegis.

Înainte de a se alătura DLA Piper, a fost implicat în elaborarea regulilor și reglementărilor care guvernează un sistem alternativ de tranzacționare.