Informații de contact
Email: anamaria.placintescu@pratt.ro
Telefon: +40 744 774 414

Specializări principale
Ana-Maria are o experiență impresionantă în dreptul muncii, clădită în decursul celor 20 ani de activitate. Este specializată în toate aspectele de dreptul muncii și beneficii ale angajaților, inclusiv planuri de restructurare, planuri de retragere voluntară, transfer al salariaților, contracte individuale de muncă, contracte colective de muncă, negocieri colective, încetarea contractelor de muncă încheiate pentru poziții-cheie de execuție și de management, detașare, relocare și externalizare, proceduri disciplinare și proceduri de necorespundere profesională, beneficii ale angajaților, discriminare, viața privată și protecția datelor cu caracter personal. Ana-Maria are experiență în litigii de muncă cu privire la încetarea contractelor de muncă, concediere nelegala, diverse drepturi salariale, acțiuni disciplinare și acțiuni privind necorespunderea profesională, pretenții rezultând din discriminare și hărțuire.
Ana-Maria este un avocat de business experimentat în dreptul societar, restructurare de business și reorganizare/insolvență, fiind specializată în special în preluări de business și exit-uri, reorganizare societară, proiecte complexe de restructurare, răspunderea organelor de conducere, chestiuni privind acționariatul și capitalul social,  divizări și asocieri.

Alte arii de practică
Ana-Maria a coordonat proiecte imobiliare de anvergură, tranzacții complexe de achiziții și vânzări imobiliare, inclusiv prin intermediul unor vehicule investiționale, fiind implicată în toate stadiile tranzacțiilor, de la etapa de evaluare de tip “due diligence” și negociere a documentației tranzacției, până la aspecte post achiziție.
De asemenea, Ana-Maria oferă asistență juridică cu privire la o gamă amplă de contracte comerciale diverse, inclusiv contracte privind drepturile de autor.

Rankings
Ana-Maria a fost nominalizată începând din 2010 de către Chambers Europe și din 2015 de către Legal 500  printre practicienii de top din România în domeniul Dreptului Muncii.
Ana-Maria a fost nominalizată în perioada 2012-2017 de către Chambers Europe printre practicienii de prim rang în domeniul Restructurări și Insolvență.


:: Ana-Maria Plăcintescu este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]


Ultima actualizare a acestei pagini: 17 august 2021