Ana-Maria Iordache

Ana-Maria Iordache este absolventă a Facultăţii de Drept, Universitatea „A.I.Cuza” Iaşi şi deţine o diplomă de master în Drept European, obţinută în cadrul aceleiaşi universităţi. A urmat de asemenea cursurile de drept european ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Modena e Reggio Emilia, Italia. Ana-Maria are o experienţă de peste 10 ani în domeniul litigiilor fiscale şi administrative, reprezentând cu succes numeroşi clienţi atât în faţa autorităţilor şi instanţelor de judecată din România, cât şi în procedurile derulate in faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Ana-Maria a acumulat o vastă expertiză în numeroase cazuri complexe în care a oferit servicii juridice unui număr mare de clienți, companii naționale și internaționale, din diferite industrii precum petrol şi gaze, construcții, automotive, pharma, telecomunicații și retail.

Sfera sa de practică include o gamă variată de litigii din domeniul dreptului fiscal, dreptului administrativ, dreptului concurenței, protecția datelor cu caracter personal, precum și litigii generate de procedura executării silite. Într-una dintre cauzele de referință în care Ana-Maria a fost implicată, a reprezentat cu succes în fața instanțelor naționale de judecată unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de energie din România într-o serie de litigii fiscale, în urma cărora au fost anulate mai multe decizii de impunere și acte de executare silită, procedurile derulându-se pe parcursul a patru ani de litigii.

De asemenea, Ana-Maria a reprezentat cele mai importante companii din domeniul pharma, petrol şi gaze și telecom în litigii de dreptul concurenței obținând anularea sau reducerea semnificativă a amenzilor aplicate de autoritatea de concurență. Totodată, Ana-Maria a reprezentat patru clienți importanți pe parcursul procedurilor complexe derulate în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosare complexe de fiscalitate.

Ana-Maria este în mod constant lector la numeroase conferințe pe teme de fiscalitate și un contribuitor important la discuțiile privind modificările legislative în materia procedurii fiscale și a reglementărilor de mediu, fiind recomandată ca expert în aceste domenii de prestigioasa publicație de specialitate Legal 500.