Alina Tugearu


Alina Tugearu coordonează practica de proprietate intelectuală a ZRVP și este specializată în litigii civile şi comerciale. Alina se implică, de asemenea, și în proiecte de arbitraj internaţional, dispute contencioase, de muncă şi administrative.

Cu o bogată experienţă în domeniu, Alina reprezintă în prezent clienți corporatiști în numeroase dispute naționale și în fața instanțelor internaționale de arbitraje, în proceduri derulate sub auspiciile Camerei Internaționale de Comerț de la Paris (ICC Paris), Curtea Internațională de Arbitraj de la Londra, Curtea Internațională de Arbitraj de la București (CACI) și în conformitate cu regulile de arbitraj UNCITRAL în arbitraje ad hoc. Se implică cu precădere în litigiile post-privatizare, în special cele din domeniul energetic, născute din și în legătură cu opțiuni put sau call, dar și în dispute în domeniul construcţiilor şi infrastructurii, incluzând contracte de construcţie FIDIC.

Din 2016, Alina se află în clasamentul Chambers & Partners al profesioniștilor de top în domeniul disputelor și arbitrajului.

Alina este membru al Baroului Bucuresti din anul 2005 şi a absolvit studii de masterat în drept în cadrul Universităţii Sorbona.


:: Alina Tugearu este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la conferințele Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la evenimente [click aici pentru evenimente]


Ultima actualizare a acestei pagini: 1 august 2022