Alina Mușat


Sunt absolventă a Facultății de Drept și a Masterului de Științe Penale, ambele din cadrul Universității din Craiova. În anul 2017 am devenit membră a Baroului București.
Încă din primii ani de profesie am intrat în contact cu avocatura de business, activând în cadrul unor societăți specializate în drept fiscal și dreptul penal al afacerilor, în cadrul cărora am practicat avocatura pledantă, reprezentând cu succes persoane juridice de drept public și/sau privat, în litigii de complexitate ridicată, derulate în fața instanțelor de judecată, în toate etapele procesuale.
De asemenea, am acordat asistență juridică și reprezentare în fața autorităților naționale tuturor clienților pe care i-am gestionat de-a lungul vremii, precum și
consultanță în chestiuni ce decurg din activitatea de zi cu zi cu privire la aspecte de ordin juridic și fiscal.
Experiența mea vizează cu predilecție activitatea persoanelor juridice care activează în diverse sectoare industriale precum: transporturi, IT, construcții (civile, industriale și infrastructură rutieră), societăți din industria producătoare de subansambluri auto, retail etc.
În prezent sunt membră a echipei Manciu & Associates, unde desfășor atât activități de consultanță juridică și fiscală zilnică, proceduri de due diligence, inspecții fiscale cu grad ridicat de risc, tranzacții judiciare și extra-judiciare, negociere de contracte, precum și reprezentare juridică în litigii civile și administrative.

Contact:
Tel: +40 786 260 942
E-mail: alina.musat@scpmanciu.r

Experiența anterioară:
– 2017-2021: Dobrinescu Dobrev SCA, avocat colaborator senior;
– 2021-2022: Alexandru Șerban și Asociații, avocat colaborator.

Studii și calificări profesionale:
– 2017: Baroul București;
– 2017-2019: Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților;
– 2016-2017: Programul de masterat în dreptul penal al afacerilor, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova;
– 2011- 2015: Studii de licență în drept, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova;