Alin Popescu


A fost avocat, în perioada 2001-2012. A fost specializat în consultanță pentru cazuri de la intersecția dreptului cu tehnogia. În perioada 2007-2012 a lucrat pentru unele dintre cele mai mari companii de tehnogie din lume, pentru care a analizat și negociat aspecte legate de implicațiile juridice ale proceselor de inteligența artificială aplicată la diverse domenii de activitate, proceselor de publicitate online, dezvoltării unor sisteme de operare și altele în zone precum protecția datelor, dreptul de autor etc.

Din 2012 lucrează full-time pentru avocatnet.ro, proiectul pe care îl fondase în 2001.

S-a implicat, pro bono, într-o serie de proiecte menite să dezvolte autoreglementarea în piețe precum cea de publicitate online (iab România, BRAT), inițiind definirea unui cod de conduită pentru protecția datelor în activitatea de publicitate online sau a unui sistem de management de conținut pentru cookie-urile din publicitatea online.

A publicat patru cărți care tratează subiecte din experiența dobândită sau activitatea din mediul online. Ține frecvent cursuri pe domenii de la intersecția dreptului cu tehnologia.

JURIDICE.ro a realizat, în trecut, un material în care Alin Popescu a povestit mai multe despre activitatea sa.


:: Alin Popescu este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Autor de articole publicate pe JURIDICE.ro [click aici pentru a citi articolele]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Participări la evenimente [click aici pentru evenimente]
:: Autor de carte juridică [click aici pentru detalii]
:: Interviu JURIDICE.ro: Alin Popescu: [În viață, e important să ai ceva de făcut, pe cineva de iubit și ceva la care să speri]


Ultima actualizare a acestei pagini: 1 august 2022