Alexandru Rățoi


Alexandru Ratoi Parvu

Alexandru Rățoi este avocat în Baroul București din anul 2009 și licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Începand din 2007, a devenit Junior Lawyer în cadrul S.C.A. “Piperea & Asociații”, fiind colaborator part-time în perioada 2007- 2008. A participat la elaborarea mai multor opinii legale în domeniul dreptului concurenței, corporate, dreptului proprietății intelectuale și real estate.

A consiliat clienți în domeniul dreptului bancar și a redactat cereri în dosare având ca obiect litigii în domeniul insolvenței și dreptului societăților comerciale.

În prezent, Alexandru își consolidează experiența în litigii civile, comerciale și de protecția consumatorilor, oferind consultanță juridică clienților „Piperea și Asociații” în limbile franceză și engleză.

Totodată, a publicat în coautorat articole, printre care: „Despre tratamentul supraîndatorării simplilor particulari. Deconfitura vs. Insolvența” în R.R.D.A. nr. 7/2007, „Fictivitatea în afaceri” în R.R.D.A. nr. 2/2009.

A participat la editarea tratatului „Insolvența: legea, regulile, realitatea”, în urma finalizării unui proiect de cercetare în domeniul insolvenței, desfășurat pe parcursul anului 2007. Este unul dintre colaboratorii permanenți ai R.R.D.A. – secțiunea „Concepte juridice de business”.

A publicat în coautorat ”Noului Cod Civil. Note. Corelații. Explicații.” publicat în 2011 la Editura C.H. Beck și ”Noul Cod de procedură Civilă. Note. Corelații. Explicații.” publicat în 2012 la Editura C.H. Beck.

Totodată, Alexandru este implicat în numeroase proiecte pro bono, făcînd parte din echipa „100 de avocați pentru România”, sub egida căreia a acordat până la acest moment asistență juridică și reprezentare pe probleme privind dreptul muncii, pensii și alte drepturi de asigurări sociale. De asemenea, Alexandru este implicat în diverse cauze aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului.

Domenii de specialitate : Insolventa, Drept Comercial, Drept civil.