Alexandru Arjoca


Alexandru Arjoca este Counsel și coordinator al practicii White Collar Crime în cadrul departamentului de Litigii al biroului DLA Piper din București.

Are o experiență de peste 23 de ani, ca avocat și procuror, în cazuri complexe de infracțiuni financiare și economice. Alexandru a fost procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cel mai înalt Parchet din România, care cuprinde atât Direcția Națională Anticorupție, cât și Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Pe parcursul carierei sale profesionale, Alexandru a fost implicat în proiecte de pionierat și a avut o contribuție semnificativă în jurisprudența penală privind infracțiunile financiare și economice.

A fost implicat în crearea, dezvoltarea și conducerea bazei de date comune de proprietate intelectuală (IP), o bază de date unică în Europa și în lume, utilizată de agențiile de aplicare a legii pentru a face schimb de informații în investigarea cazurilor privind drepturile de proprietate intelectuală. De asemenea, a creat un manual de investigare a infracțiunilor asociate IP împreună cu Business Software Alliance, util atât pentru companii, cât și pentru anchetatori.