

Adrian-Gabriel Dinescu
A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americană (2010). De asemenea, este absolvent al masterului Carieră judiciară din cadrul Universității București (2011). În perioada 2011-2013 a fost auditor de justiție în cadrul Institutului Național al Magistraturii.
În materie economică este licențiat în economie al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (2009) precum și absolvent al master Geopolitică și Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (2011).
Ulterior finalizării cursurilor Institutului Național al Magistraturii, în perioada iulie 2013 – ianuarie 2015 a fost judecător stagiar la Judecătoria Sectorului 4 București, în perioada ianuarie 2015 – martie 2022 a fost judecător la Judecătoria Sectorului 1 București, iar din martie 2022 și până în prezent este judecător la Tribunalul București – Secția a IV-a Civilă unde este specializat în judecarea dosarelor în primă instanță în materia Proprietății Intelectuale, respectiv apeluri și recursuri civile generale.
Începând cu octombrie 2016 este asistent în cadrul Universității Nicolae Titulescu, catedra de drept privat, susținând seminare în materiile drepturilor reale și teoria generală a obligațiilor, sub conducerea prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan. Începând cu anul universitar 2023 susține seminare în materia dreptului proprietății intelectuale sub conducerea prof. univ. dr. Viorel Roș.
În perioada 2016 – 2020 a elaborat teza de doctorat intitulată ”Simulația în Noul Cod Civil” sub îndrumarea prof. univ. dr. Gabriel Boroi, iar la data de 1 iulie 2020 a susținut public teza, fiindu-i acordat calificativul ”excelent” și titlul de doctor în drept.
Ca lucrări publicate se nominalizează:
– ”Legislația Contravențională Comentată”, un comentariu pe articole a OG nr. 2/2001 și a altor acte normative contravenționale speciale, apărută în septembrie 2016 la editura Hamangiu.
– ”Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, în care a tratat aspectele relevante contravențiilor reglementate în această materie, apărută în iunie 2021 la editura Hamangiu.
– ”In honorem Gabriel Boroi” în care a realizat un articol intitulat: ”Scurte considerații practice privitoare la anularea mărcilor pentru rea-credință la solicitarea înregistrării”, publicată în decembrie 2021 la editura Hamangiu.
– ”Simulația în Noul Cod Civil”, aspectele teoretice și practice relevante instituției Simulației din punct de vedere al dreptului substanțial și procesual, în prezent în faza de publicare la editura Hamangiu.