Adi Gavrilă

Constantin-Adi Gavrilă este mediator full-time, CEO și fondator al ADR Center România. Din anul 2002 a ajutat persoane, comunități, companii și guverne să rezolve dispute complexe localizate în peste 30 de țări.

În activitatea sa în domeniul Alternative Dispute Resolution (ADR), a co-fondat Centrul de Mediere Craiova (CMC) înființat de Ministerul Justiției din România, a fost vicepreședintele primului Consiliu de Mediere, a fondat și a fost președintele Uniunii Centrelor de Mediere din România, a fost membru și copreședinte al Comisiei de Standarde Independente înființată de Institutul Internațional de Mediere (IMI) și este președintele Grupului pentru Rezolvarea Independentă a Disputelor (GRID).

El a mediat în mod constant sute de cazuri civile și comerciale, atât interne cât și internaționale, inclusiv cazuri cu mai multe părți, companie – comunitate, specifice contextului de dezvoltare, pentru care lucrează cu mecanisme de răspundere ale instituțiilor financiare internațională precum Compliance Advisor Ombudsman (CAO), mecanismul de recurs independent pentru IFC și MIGA (Bănca Mondială), Independent Project Complaint Mechanism (IPAM), creat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Complaint Mechanism (CM), creat de Banca Europeană de Investiții sau Independent Redress Mechanism (IRM), creat de Green Climate Fund, pentru a procesa sesizările cu privire la proiecte finanțate de BERD și cu Independent Redress Mechanism (IRM) instituit de Green Climate Fund.

El este responsabil pentru rezultate de succes ale mai multor proiecte complexe din domeniul ADR finanțate de donatori internaționali în Africa, Europa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și de Vest. A jucat un rol semnificativ în proiectul prin care ADR Center a înființat Centrul Afgan pentru Rezolvarea Disputelor (ACDR) la Kabul și a fost sau este implicat în proiecte care vizează dezvoltarea medierii pentru diferite organizații sau guverne (Grecia, Moldova, Azerbaidjan, Serbia, Turcia, Jamaica , Kârgâzstan și multe alte țări).

În afară de faptul că este licențiat în drept, este și inginer IT, printre numeroasele proiecte realizate, proiectând și dezvoltând în anul 2003 prima aplicație software de gestionare a cazurilor mediate cu baza de date și mecanisme de monitorizare (CMS) pentru Centrul de Mediere Craiova.

Este autor și coautor al mai multor cărți de mediere, manuale, rapoarte, articole și bloguri. Este un formator experimentat al mediatorilor și al formatorilor și este invitat adesea să prezinte teme legate de mediere la diverse conferințe.

Printre alte premii, a fost onorat în anul 2009 cu Premiul pentru Leadership Remarcabil de către Comitetul de Dezvoltare Internațională al Association for Conflict Resolution (ACR) pentru contribuții remarcabile la rezolvarea conflictelor internaționale.